maanantai 13. elokuuta 2012

Monta ateriaa, yksi ratkaisu

Meillä on tässä kesän mittaan kotona ollut aivan oma ruokavillitys, tzaziki-kastike. Sitä on syöty kaiken kanssa, mutta pääasiassa nimenomaan grilliruuan (uusi grillikin otettiin huomaan alkukesästä!) kera. Sehän on siitä hauska lisäke, että tosiaan sopii kaikkeen, pihvin kanssa tykkään eritoten, mutta kelpaa sipsidipiksi, kalan kanssa, kanan, lähes kaiken syötävän! Äiti opetti tosiaan viikonloppuna mullekin tuon jalon taidon.

Pääraaka-ainehan on kurkku (oikealla), se valmiusasentoon ja valmiiksi myöskin raastin (vasemmalla)
Raastoin raa'asti reilun puolikkaan kurkusta
..Kurkkuraaste valumaan. Jälkikäteen äiti valisti, että tässä tuo kurkkuneste valuu kippoon, eikä tuu vesittämään hienostunutta tzaziki -rakennetta
Seuraavaksi turkkilainen jugurtti kippoon
Sekaan jugurttiin ja kippoon äiti käski laittaa yhden valkosipulin kynnen murskattuna. Se oli tosin kamalan pieni ja olisin mielelläni laittanut toisen, mutta en viitsinyt uhkata käskyjä (ja en jaksanut kaivaa uutta sipulinkynttä jääkaapin uumenista)
Jugurttiin sekä valkosipulihöystöön sitruunamehua
Mausteiksi merisuolaa ja pippuria...
...ja done!
Seuraksi tällä kertaa (ylikeitettyjä, höm) perunoita, salaatiia, fetaa, possun pihviä sekä muutama rillattu herkkusieni.

Tulos: Kesäruokaa parhaimmillaan! Hieman oli kylmettynyt pihvi (kiitos olympialaisten, lol) ja ne perunat liian kauan vedessä (kiitos minun), mutta muutoin kokonaisuutena täydellinen ateria! Huomasin tosin, että äiti tekee paljolti parempaa tzazikia, mutta mullahan enemmän elämää aikaa kehittyä? ..Hoh hoh

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti